Even bellen?

085-8330555

Diensten

Iedere onderneming is anders en dat geldt ook voor iedere administratie. Wij passen ons aan op jouw wensen en behoeften. Wat heb je van ons nodig?

Administratieverwerking

Het verwerken van je administratie kost tijd, maar als de administratie goed is ingericht én je regelmatig tien minuten vrij maakt voor het invoeren van facturen en bonnetjes, houd je het eenvoudig onder controle.

Veel van onze klanten houden zelf hun boekhouding bij in Exact Online. Deze software is gekoppeld aan de omgeving van AccountingWise, zodat we samen kunnen werken in je administratie.

Facturering, documentbeheer en de boekhouding komen dan voor jouw rekening, terwijl wij op de achtergrond meekijken en controleren. Daarnaast zorgen wij voor de btw-aangiften, vermogensbeheer en het opstellen van de jaarrekening.

Volledige boekhouding

Heb je geen tijd voor je boekhouding of wil je liever al je energie steken in andere zaken, dan nemen wij de volledige boekhouding van je over.

Voor nieuwe klanten maken we een No Hands-administratie aan. Dit betekent dat jij toegang en inzicht hebt tot je administratie, maar dat wij verantwoordelijk zijn. AccountingWise zorgt voor de boekhouding, aangiften en andere zaken. Je kunt zelf je klanten beheren, documenten en bonnetjes uploaden en verkoopfacturen sturen, maar je hebt geen toegang tot het boekhoudkundige deel van Exact Online.

Uiteraard houden we je regelmatig op de hoogte van de stand van zaken.
Zo kunnen we samen bijsturen waar dat nodig is.

Opstellen van de jaarrekening

BV’s, NV’s, coöperaties en onderlinge waarborgmaatschappijen zijn verplicht een jaarrekening samen te (laten) stellen. De jaarrekening en een bijbehorend jaarverslag dienen zij ieder boekjaar te deponeren bij de Kamer van Koophandel. Kleinere BV’s kunnen volstaan met een balans, resultatenrekening en een toelichting.

Als je een eenmanszaak hebt of ZZP’er bent, hoef je geen jaarrekening te deponeren. Toch is een jaarrekening ook dan heel waardevol, omdat deze veel inzicht en overzicht geeft in de financiële situatie van je onderneming. Ook wordt ze gebruikt bij de aangifte inkomstenbelasting.

Belastingzaken

Als de Belastingdienst je ziet als ondernemer moet je omzetbelasting (btw) afdragen en dus btw-aangifte doen. De meeste ondernemingen doen dat per kwartaal, maar het kan ook met een andere frequentie.

In de btw-aangifte geef je door hoeveel btw je aan je klanten hebt doorberekend in je facturen én hoeveel btw je zelf hebt betaald aan leveranciers. De hoeveelheid betaalde btw wordt afgetrokken van de btw die je hebt ontvangen. De rest moet je afdragen óf kun je terugvragen. Wanneer je je boekhouding bijhoudt in Exact Online via AccountingWise, kunnen wij eenvoudig je btw-aangifte verzorgen.

Naast de btw-aangifte doen ondernemers jaarlijks aangifte inkomstenbelasting. Afhankelijk van je rechtsvorm kun je ook nog aangifte vennootschapsbelasting of loonbelasting doen. Wij nemen deze aangiften graag van je over én adviseren over de toekomst. Het liefst houd je tenslotte zoveel mogelijk over!

Interimdiensten

Heb je een eigen boekhoudafdeling, maar kom je handen tekort door ziekte of andere omstandigheden? De specialisten van AccountingWise springen graag bij.

We kunnen tijdelijk werkzaamheden overnemen of op locatie meewerken. Zo houd jij je handen vrij voor andere zaken.